Bijeenkomsten

TIP: Wil je op de hoogte blijven van data en programma? Meld je dan hiernaast aan (of hieronder op mobiel).

Wil jij een keer een presentatie geven? Stuur dan een mail naar OCDeBilteo@gmail.com.

Eerstvolgende bijeenkomsten

Donderdag 17 sept 2020: Hoe gaan we coronaproof de winter in?

Open Coffee de Bilt in de buitenluchtVoor de zomer hebben we een corona proof bijeenkomt in de buitenlucht gedaan. Dat is goed bevallen.

Omdat de coronabesmettingen weer oplopen en we niet de volgende brandhaard willen zijn komen we weer bijeen in de open lucht. De weersvoorspelling is goed.

Onderwerp: Hoe gaan we corona proof de winter in? Want het goede weer houdt natuurlijk een keer op…

LET OP: Wil je er donderdag 17 sept bij zijn? Stuur dan een e-mail naar OCDeBilteo@gmail.com om je aan te melden. Dan krijg je te horen waar het is.

Normaal hoef je je niet aan te melden, maar dingen zijn nu eenmaal even niet normaal…

Goed om te weten

 • TIJDEN: De bijeenkomsten zijn van 9-11 uur
 • LOKATIE: Huussen Elektro, PC Staalweg 90, 3721 TJ Bilthoven
  • parkeren-huussen-elektroKom je met de auto? Je kunt parkeren bij Huussen Elektro voor de deur (eerste 5 plaatsen) of op één van de collectieve zone’s (klik op het kaartje hiernaast voor vergroting). LET OP: aub NIET bij de buren voor de deur parkeren
  • Kom je met het OV? Neem vanuit Utrecht bus 77 naar Bilthoven of vanuit Bilthoven bus 77 naar Nieuwegein-Z. In beide gevallen uitstappen bij halte Poolsterlaan.
 • AANMELDEN: Je hoeft je niet van tevoren aan te melden
 • LET OP: Als je van plan bent te komen, is het raadzaam om je hiernaast of hieronder aan te melden voor de e-maillijst. Dan hoor je het als op het laatste moment de lokatie of het programma wijzigt. En kun je de eerstvolgende keer niet maar wil je wel een keer komen? Meld je dan ook aan voor de e-maillijst.
 • KOSTEN: Toegang is gratis, neem wel €2 mee voor koffie en thee
 • LINKEDIN: Je kunt van tevoren en na afloop digitaal netwerken via de Linkedin groep

Volgende bijeenkomsten

2020

 • donderdag 17 september 2020
 • donderdag 15 oktober 2020
 • donderdag 19 november 2020
 • donderdag 17 december 2020

Meld je aan!

Meld je aan voor de e-maillijst en blijf op de hoogte van data en programma:

Je ontvangt maandelijks een e-mail met de datum en programma van die maand.

Vorige bijeenkomsten

Donderdag 18 juni 2020: Hoe raakt de crisis je, wat heb je al gedaan en wat ga je doen?

Nu Nederland weer lanzaam van het slot gaat, gaan wij met de Open Coffee de Bilt langzaam mee. Als jij daar tenminste behoefte aan hebt.

Het idee is als volgt…

Donderdag 18 juni komen we van 9-11u met maximaal 10 personen op 1,5 meter bij elkaar in de open lucht (dat is pas echt een open coffee…😉). Ergens centraal in Bilthoven. Goed bereikbaar met de fiets of auto.

Onderwerp: hoe raakt de crisis je, wat heb je al gedaan en wat ga je doen? En als je nog niet weet wat je er aan kunt of gaat doen, krijg je ongetwijfeld inspiratie van anderen. Breng dus ook je succesverhalen mee als je die hebt om andere te inspireren. Zodat we met en van elkaar kunnen leren.

LET OP: Wil je er donderdag 18 juni bij zijn? Stuur dan een e-mail naar OCDeBilteo@gmail.com om je aan te melden. Er kunnen maximaal 10 personen meedoen en wie het eerst komt het eerst maalt.

Helaas, je kunt je niet meer aanmelden voor deze bijaankomst. We zitten al vol…

Normaal hoef je je niet aan te melden, maar dingen zijn nu eenmaal even niet normaal…

Donderdag 21 mei 2020: Geen Open Coffee de Bilt ivm Hemelvaart

Voor het eerst in jaren valt de open coffee samen met Hemelvaart. We slaan dus een maandje over.

Donderdag 16 april 2020: Geen Open Coffee de Bilt ivm het Corona virus

Helaas kunnen we nog steeds niet bij elkaar komen. We slaan dus weer een maandje over.

Donderdag 19 maart 2020: Geen Open Coffee de Bilt ivm het Corona virus

Gezien de recente ontwikkelingen rondom het Corona virus hebben we besloten de Open Coffee de Bilt van donderdag 19 maart niet door te laten gaan. Ook al verwachten we minder dan 100 bezoekers, we nemen liever het zekere voor het onzekere. En grote kans dat de opkomst toch al minder dan normaal zou zijn omdat mensen zelf al besloten hadden om niet te komen.

Donderdag 20 februari 2020: Simône Verlaan – Mini workshop Personal Branding

Simone-Verlaan-250x250Als ondernemer ben je gefocust op het verkopen van je dienst. Maar jij bent degene die die dienst uitvoert, en daar ben je waarschijnlijk goed in. Wat maakt jou daarbij succesvol? Welke persoonlijke kwaliteiten/talenten zet jij in?

In deze workshop verzorgd door Simône Verlaan van Weg naar Succes gaan we op zoek naar jouw talenten, en hoe je deze op een positieve manier kunt uitdragen, zodat je overtuigt, zonder op te scheppen.

Donderdag 16 januari 2020: Jaap van den Burg – Inspiratiesessie

Jaap van den BurgOntdek wat je inspireert en waar je voor wilt gaan in het nieuwe jaar.

Donderdag 19 december 2019: Wouter Siteur – Maak van 2020 je beste jaar ooit

Wouter Siteur-Website AcademyHet is bewezen dat ondernemers die doelen stellen en regelmatig stilstaan bij hun voortgang succesvoller zijn dan ondernemers die dat niet doen. Daarom willen we je helpen om aan het eind van het jaar even stil te staan en vooruit te blikken op het komende jaar.

In een mini worshop verzorgd door Wouter Siteur sta je stil bij wat je bereikt hebt in 2019 en wat je doelen zijn voor 2020. Zodat je met hernieuwde energie en plannen het nieuwe jaar in kunt. En daardoor van 2020 je beste jaar ooit maakt.

Donderdag 21 november 2019: Lotte Kips – Burn-outpreventie voor ondernemers

Lotte Kips - Burn-outpreventie voor ondernemersHoe zorg jij als ondernemer goed voor jezelf? En wat doe je om drukke of stressvolle tijden goed aan te kunnen?

Als ondernemer krijg je immers regelmatig te maken met dingen die behoorlijk stressvol kunnen zijn. Zoals de balans tussen te veel of juist te weinig werk, opdrachtgevers met wie de samenwerking stroef verloopt, en natuurlijk de omzet. Het is daarom van belang om goed voor jezelf te zorgen, en signalen op te merken en serieus te nemen. Om allerlei redenen kun je het je niet permitteren om overbelast te raken.

In de miniworkshop Burn-outpreventie voor Ondernemers gaat Lotte Kips van KIPS & CO kort in op stress en burn-out, en het ontstaan daarvan. Met filmpjes en oefeningen stimuleren we elkaar om na te denken over wat je zelf kunt doen om serieuze werkstress en erger te voorkómen. Zodat je als hard werkende ondernemer in balans blijft en de nieuwe ideeën ook blijven komen.

Donderdag 17 oktober 2019: Sylvia Visser – (On)betaalde facturen en debiteurenbeleid

Sylvia VisserSylvia Visser van Gerechtsdeurwaarderskantoor Visser Nieuwegein neemt jullie 17 oktober graag mee in de wereld van (on)betaalde facturen en debiteurenbeleid.

Als ondernemer kom je altijd wel eens een opdrachtgever tegen die zijn factuur niet óf (te) laat betaalt en wat doe je dan?

Pak je de telefoon? Stuur je een aanmaning? Wanneer stuur je die dan? En wat moet erin staan? Hoeveel kan/mag/moet je eigenlijk sturen?

We nemen je graag mee in deze wereld, vertellen je wat je zelf als ondernemer kunt doen, welke regels er gelden én geven je bruikbare format brieven mee, die je kunt gebruiken als het (helaas) nodig is.

Donderdag 19 september 2019: Netwerken & website audits

De eerste bijeenkomst na de vakantie is er veel ruimte om met elkaar te netwerken.

Daarnaast verzorgt Wouter Siteur van de Website Academy website audits waardoor je met tips naar huis gaat om je website te verbeteren. Ook als je nog geen website hebt kun je leren van de audits van andere websites. Zodat je weet waar je bij het maken van een nieuwe website op moet letten.

Donderdag 20 juni 2019: Lucienne Stavenuiter – Werk met plezier!

Lucienne StavenuiterHeb jij plezier in je werk? Wanneer wel en bij welke taken niet? Als je weet hoe je je werkplezier kunt vergroten, is de kans groot dat je succesvol bent. Wie het plezier in zijn werk verliest loopt het risico ziek te worden of af te haken.

Lucienne Stavenuiter heeft een app ontwikkeld waarmee je in een paar eenvoudige stappen je werkplezier kunt meten en analyseren. Ze gaat je laten zien hoe dat werkt en wat je kunt doen om met (nog meer) plezier te werken. Handig voor iedereen en een prachtig instrument voor leidinggevenden, coaches en therapeuten.

Donderdag 16 mei 2019: Jasper Henkelman – Wie is je klant?

Jasper HenkelmanElk bedrijf denkt te weten wie zijn klant is.

Maar: hoe goed ken jij de doelgroep van jouw product of dienst echt?

 • Is het een hij of een zij?
 • Hoe ziet hij/zij eruit?
 • Welke interesses heeft hij/zij?
 • Waarom kiest iemand voor jou of juist niet?

Door je klanten zo goed mogelijk te beschrijven, kun je van jouw klantomschrijving ‘echte’ mensen maken. Dit helpt je met het beter in de markt zetten van je product of dienst.

Denk aan de juiste tone of voice, effectievere inzet van communicatiemiddelen, heel gericht de inhoud bepalen van deze middelen, slimmer te adverteren en het centraal stellen van de behoefte van deze klant in de eigen organisatie.

In de sessie van 16 mei presenteert Jasper een model dat leert hoe je je klant een gezicht kunt geven.

Na het vervullen van diverse commerciële functies is Jasper Henkelman in november 2017 gestart als zelfstandig ondernemer in Bilthoven. Hij helpt bedrijven als de (hulp)motor in het aanjagen en realiseren van groei.

Jasper heeft zich aangesloten bij Lijnrecht, een dynamische organisatie van ondernemende en ervaren specialisten uit diverse vakgebieden die al hun kennis en kunde hebben gebundeld.

Dat garandeert een brede en frisse kijk op elke problematiek. Waarbij verrassingen niet zijn uitgesloten en discussies niet worden vermeden. Dat voorkomt tunnelvisie en voorspelbare oplossingen. Waardoor er ruimte ontstaat voor een nieuwe en effectieve aanpak.

Donderdag 18 april 2019: Jan van der Knaap – Hoe maak je representatieve foto’s voor je website, social media profielen en visitekaartjes

Jan van der KnaapJe kan niet zomaar elke foto gebruiken voor je zakelijke profiel. Sommige mensen willen volstaan met een zelfgemaakte foto op armlengte, of bewerken een privéfoto voor zakelijk gebruik. Het ritselt op LinkedIn dan ook van wazige of schimmige foto’s, met slechte belichtingen, en in vaak onverklaarde en ongerelateerde omgevingen zoals vakantiefoto’s. Welk beeld laat zo’n foto bij de kijker achter?

Een goede profielfoto laat zien wie je bent en wat je doet. Die laat zien dat je aandacht hebt besteed aan de eerste indruk en er energie en tijd aan hebt besteed. Die laat zien dat je er over hebt nagedacht. Een goede profielfoto is niet makkelijk. Een profielfoto moet je eigenlijk laten maken.

Jan van der Knaap (56 jaar jong) is sinds 2012 fotograaf uit Utrecht onder de naam Candela Fotografie. Jan geeft op 18 april een presentatie over de do’s en don’ts van een profielfoto voor LinkedIn, website en visitekaartjes. Hij is verder ook vooral bezig met portret- en dierenfotografie en geeft workshops om de camera zelf beter te leren kennen en te hanteren. In privé bekijkt hij graag andere foto’s en films en behalve het verhaal kijkt hij ook naar de manier waarop het beeld gemaakt is. Nooit te oud voor inspiratie en om bij te leren!

Donderdag 21 maart 2019: Erik de Rie – Constructieve communicatie in stressvolle situaties

Erik de RieIn zakelijke communicatie wil je iets bereiken, maar mensen veranderen niet zomaar van gedachten omdat jij dat graag wilt. Wanneer alles koek en ei is en iedereen het met elkaar eens is, dan zijn er vaak geen belemmeringen om je doelen te halen. Maar om constructief te blijven in lastige gesprekssituaties of wanneer spanningen wat oplopen, dat is niet altijd eenvoudig.

Sophie Keij en Erik de Rie, samenwerkend in Rielutions, ontwikkelden het CCSS-model voor constructieve communicatie in stressvolle situaties, dat heel eenvoudig is opgebouwd uit zes kernelementen. Met stressvol wordt dan bedoeld: ieder gesprek dat lastig is. Steeds wanneer het niet zomaar vanzelf gaat om het met elkaar eens te worden of je doelen te halen.

Erik de Rie presenteert het CCSS model, schetst iets van de moeilijkheden waar je in de dagelijkse praktijk tegenaan kunt lopen en hoe je die het hoofd kunt bieden. Hoe je kunt voorkomen dat je volgens de stappen van bekende escalatieladders steeds verder van je doelen verwijderd raakt.

Voor ieder van de bezoekers stelt Rielutions een exemplaar van het boek ‘Constructieve communicatie in stressvolle situaties’ beschikbaar.

Erik de Rie werkt als conflict-analist en trainer in Rielutions en is daarvoor dertig jaar werkzaam geweest als gerechtsdeurwaarder en bemiddelaar.

Donderdag 21 februari 2019: Andrea Reijersen van Buuren – DISC model om jezelf en de ander beter te begrijpen

Andrea Reijersen van BuurenVerschillende typen mensen hebben verschillende manieren van doen en onderliggende behoeften. Mijn DISC presentatie geeft je hier meer inzicht in zodat je jezelf en de ander beter leert begrijpen. Je doet kennis op over je eigen gedrags- en communicatie stijl. Je leert beter afstemmen op de behoeften van de ander en daarmee zal de relatie en communicatie harmonieuzer zijn. Tevens zul je kennis opdoen van het DISC model zelf.

Wat is DISC?
DISC beschrijft menselijk gedrag en onderscheidt vier fundamentele temperamenten (stijlen): Dominant, Interactief, Stabiel en Consciëntieus. Ook al laten we alle vier temperamenten zien in ons gedrag, één temperament is het sterkst aanwezig (primair) in combinatie met een ander temperament (secundair). Deze combinatie bepaalt in grote mate ons gedrag.

Door deze DISC presentatie van Andrea Reijersen van Buuren van Let’s Live verkrijg je waardevolle kennis over menselijke communicatie en gedrag en tevens over persoonlijke kracht- en talentgebieden.

Donderdag 17 januari 2019: Nieuwjaarsbijeenkomst

Na een kopje koffie of thee krijgt iedereen kort de gelegenheid te vertellen wie hij of zij is. We staan daarbij stil bij wat je dit jaar wilt bereiken met je bedrijf, hoe je dat gaat doen en welke hulp je daar eventueel bij nodig hebt. Daarna is er ruimte om te netwerken.

Donderdag 20 december 2018: Marianne van Wetter – Onderzoek je persoonlijk leiderschap in Nepal samen met Nederlandse en Nepalese ondernemers

myquest-Marianne-van-WetterDe QuestTrek Ondernemers is een unieke leiderschapsreis door de Himalaya die je samen maakt met Nepalese ondernemers uit succesvolle startups die in de doorstartfase zitten. Samen onderzoek je je volgende stap. Wat voor een ondernemer ben je in essentie? En wat wil je bijdragen aan de wereld om je heen? De machtige natuur daagt je uit en laat je kuiten branden. De interculturele uitwisseling is verrassend leerzaam. Door de onderlinge gelijkwaardigheid inspireer je elkaar. Je leert over je vanzelfsprekendheden, kernwaarden en sterktes en hoe deze verbonden zijn met jouw daadkracht als ondernemer. 

Ben je nieuwsgierig en wil je hier meer over weten? Kom dan naar deze presentatie van Marianne van Wetter van MyQuest tijden de Open Coffee de Bilt op 20 december.

Donderdag 15 november 2018: vrij netwerken

Bijkletsen met oude bekenden en nieuwe contacten leggen. Iedereen stelt zich kort voor waardoor je weet met wie je kunt gaan netwerken.

Donderdag 18 oktober 2018: Hester Visser – Chinfit® Voetreflex Bedrijfsmassage voor bedrijven

Hester VisserHester Visser, Voetreflexologe bij Praktijk Rosarium, geeft een presentatie over Chinfit® Voetreflex Bedrijfsmassage voor bedrijven. De Nederlandse overheid heeft het voor bedrijven aantrekkelijk gemaakt om voetreflex bedrijfsmassage toe te passen.

Ziekteverzuim daalt, werknemers voelen zich gezonder, fitter. En de productiviteit ligt hoger. Bijkomend voordeel is het in balans zijn van de werknemer, vrolijker,  klachten vermindering en lekker in het vel zitten.

Revitalisatie door Voetreflex

We moeten er met zijn allen een stuk harder aan trekken en er wordt steeds meer van u en uw personeel verwacht. Reden temeer om nieuwe energieën aan te boren op een natuurlijke en beproefde manier.

Praktijk Rosarium heeft zich door de jaren heen gespecialiseerd in het naar boven halen van nieuwe energie door middel van ‘Voetreflex Bedrijfsmassage’. Een eenvoudige en doeltreffende oplossing.

Meer weten? Kom 18 oktober naar de Open Coffee!

Donderdag 20 september 2018: Rombout Verschoor – workshop Presenteren

Rombout VerschoorEn daar sta je dan voor een groep collega’s, een afscheid of een maandelijks werkoverleg. Je dacht “dat doe ik wel even” en het woord voorbereiden komt in je woordenboek niet voor. Ook heb je er niet aan gedacht om een paar trefwoorden op een kaartje te schrijven. Daar gaat je reputatie met een rommelig verhaal en veel herhalingen!

Presenteren is echt niet zo moeilijk als de meeste mensen denken. Met een goede voorbereiding en met de juiste stappen kan iedereen dit leren. Het is van belang dat je weet wat je boodschap is, en dat je een paar voorbeelden kan noemen. Probeer het visueel voor de luisteraar te maken.

In deze korte workshop Presenteren worden de bezoekers op weg geholpen om met één boodschap een duidelijk verhaal te vertellen. Een aantal onderwerpen komen aan bod zoals; de boodschap, storytelling, stemoefening, ademhaling, uitstraling, verhaal opbouw en nog meer. Deze workshop is ook erg goed voor je persoonlijke ontwikkeling, vooral als je onzeker over jezelf bent.

De workshop Presenteren zal door cameraman en video-editor Rombout Verschoor verzorgd worden. Tijdens zijn ruime NOS/NOB omroep ervaring heeft hij veel mensen voor de lens gehad die zich niet altijd prettig voelden tijdens een interview. Dat was voor hem de reden om met deze trainingen te starten.

Al ruim 15 jaar werkt hij als co-trainer/cameraman voor een aantal communicatie bedrijven die media-, presentatie- en crisis trainingen verzorgen. Daarnaast produceert hij video producties voor websites en bedrijven.

Donderdag 21 juni 2018: Thea de Velde Harsenhorst – Workshop ‘Eerste Indruk’ en ‘Wat zal ik aantrekken vandaag?’

Thea de Velde HarsenhorstBinnen een minuut beoordelen mensen elkaar. Of het nu gaat om een sollicitatiegesprek, het eerste contact met potentiele klanten of op een netwerkbijeenkomst.
Goede reden dus om te weten wat je uitstraalt en hoe je overkomt.

Imago is hoe de ander jou ziet. Dat kan dus heel anders zijn dan wat je wilt uitstralen of denkt uit te stralen. Het Imago Spel laat op een luchtige, positieve manier zien hoe bijzonder je bent door de ogen van een ander.

Je krijgt antwoord, tips en nieuwe inzichten op jouw imagovragen, zoals ‘Hoe ga ik gekleed naar mijn klanten?’ en ‘Hoe kom ik deskundiger, krachtiger, jonger of vrouwelijker/mannelijker over? ‘Hoe versterk ik mijn zelfvertrouwen en zichtbaarheid?’

Doel is om de bewustwording van de eerste indruk te vergroten en hoe je de taal van kleding kunt inzetten om te laten zien wie je bent. Hiermee kun jij je persoonlijke kwaliteiten verbinden met de vraag ‘Wat zal ik aantrekken vandaag?

Thea de Velde Harsenhorst is Imago Expert en is eigenaresse van Stralend Jezelf.
Zij helpt vrouwen om iedere dag met een wauw-gevoel en vol zelfvertrouwen de deur uit te gaan, omdat ze weten dat wat ze dragen bij hen past!

Donderdag 17 mei 2018: Joop der Weduwen & Wouter Siteur – De AVG, wat moet je er mee?

Joop der Weduwen-Wouter SiteurVraag jij je ook af wat je als ZZP’er of MKB-ondernemer moet doen om te voldoen aan de GDPR/AVG (GDPR: General Data Protection Regulation / AVG: Algemene Verordening Gegevensbescherming, de nieuwe privacy wetgeving die 25 mei 2018 van kracht wordt en die met hoge boetes dreigt als je er niet aan voldoet)?

Op donderdag 17 mei vertellen Joop der Weduwen van Juridisch Eerste Hulp Bij Ondernemen en Wouter Siteur van de Website Academy alles wat je moet weten over de juridische achtergrond en de gevolgen voor je website en online marketing. Met praktisch stappenplan.

Klik hier voor de sheets en videoregistratie die Rombout Verschoor er van maakte.

Donderdag 19 april 2018: Susana Rusch – Regeren of reageren? Kies hoe je luistert en wat je zegt

Susana RuschDe manier waarop je luistert bepaalt je gevoel, de kwaliteit van je gesprek en daarmee de uitkomst. Kun jij kiezen wat je zegt na een lastige mededeling? Tijdens de Open Coffee De Bilt van 19 april a.s. gaan we oefenen om op 4 manieren te luisteren naar eenzelfde mededeling.

In de uitspraak: “Heb je dat rapport nog steeds niet af?” kun je een verwijt horen. Je kunt je ook afvragen waar het de ander echt om gaat. Wat je zegt na een lastige mededeling is een keuze, maar de macht der gewoonte is sterk. Vandaar dat we gaan oefenen…en daarmee ervaren.

Susana Rusch Garcia is gecertificeerd trainer Nonviolent Communication en geeft in binnen- en buitenland trainingen, workshops en coaching aan particulieren en bedrijven.

Bekijk de  video op communicatiezin.nl om alvast kennis te maken met Susana.
Er is ook een video met meer informatie over de 4 manieren om te luisteren.

Donderdag 15 maart 2018: Johan Baars – Ondernemersklankbord

Johan BaarsOp donderdag 15 maart komt Johan Baars vertellen hoe Ondernemersklankbord ondernemers in Nederland van bedrijfsadvies voorziet.

Het OKB-netwerk bestaat uit gemotiveerde adviseurs met ondernemerservaring en een professionele kijk op zaken. Het zijn allemaal oud-ondernemers, managers of specialisten op hun vakgebied. Zij delen vrijwillig hun expertise en geven onpartijdig advies in klankbordtrajecten van een halfjaar.

Zie voor meer informatie ondernemersklankbord.nl. En kom langs op 15 maart.

Donderdag 15 februari 2018: Ina Davids – Sta sterk, ook in lastige situaties

Ina DavidsHet zal je maar overkomen. Je staat op een podium om mensen toe te spreken en merkt dat je van de zenuwen gaat hakkelen. Je verhaal dreigt in het niet te vallen. Of je zit bij een opdrachtgever die zich dominant opstelt. Je voelt je in een hoek gedreven. In bijeenkomsten wil je jouw mening geven, jouw visie overbrengen, maar steeds is er iets dat je tegenhoudt.

Zomaar enkele voorbeelden van situaties waarin je zelfvertrouwen tot een minimum kan zakken. Hoe ga je om met de stress op zo’n moment en hoe verstevig je je eigen kracht, waardoor je je in dergelijke gebeurtenissen niet uit het veld laat slaan?

Iedereen kent wel lastige momenten waarop het zelfvertrouwen ver weg lijkt te zijn. Hoe prettig is het dan om te weten hoe je je weer sterk kunt voelen.

In een korte workshop op donderdagochtend 15 februari bij Open Coffee de Bilt laat Ina Davids je ervaren hoe je je zelfvertrouwen kunt oproepen als dit nodig is. Tevens krijg je enkele tips die je vanaf dan kunt toepassen om je op moeilijke momenten zo stevig mogelijk te voelen. En… deze zijn ook handig om je kinderen te leren toepassen.

Zie deze korte video om alvast kennis te maken met Ina: https://vimeo.com/124867183

Donderdag 18 januari 2018: Joop der Weduwen – Boekpresentatie Vogelvrij verklaard. Het arbeidsrecht van de ZZP’er.

Joop der Weduwen - vogelvrij verklaard - het arbeidsrecht van de zzp-erRuim een miljoen zzp’ers hebben, letterlijk volgens de wet, geen arbeidsrecht. Al langer dan een generatie leven ze als wietplanten onder een gedoogconstructie. De overheid wil de zzp’er beschermen, om misbruik van de economisch zwakkere tegen te gaan. Maar is deze beschermings-gedachte wel oprecht en is misbruik écht het probleem?

Vogelvrij verklaard geeft een scherpe, maar toegankelijke analyse van het probleem rondom zelfstandigheid. De auteur beschrijft hoe opeenvolgende kabinetten met de kwestie hebben geworsteld en legt de plannen van het derde kabinet Rutte op de pijnbank. Ook komt hij met een oplossingsrichting om de zelfstandige de plek te geven in het arbeidsbestel die hij verdient.

Mr. drs. Joop der Weduwen is juridisch adviseur. Zijn gehele carrière heeft hij te maken gehad met de beoordeling van arbeidsrelaties en het vraagstuk zelfstandigheid. Zo stond hij in de jaren 90 aan de wieg van zelfstandigheidsbesluiten. Ook was hij betrokken bij het tot stand komen van de eerste variant van de VAR.

 

 

Donderdag 21 december 2017: Jaap van den Burg – Kilimanjaro expeditie

Jaap van den Burg - Kilimanjaro expeditieTijdens de Open Coffee bijeenkomst op donderdag 21 december vertelt TeamCoach Jaap van den Burg over de voorbereidingen van zijn reis naar de hoogste berg van Afrika.

Eind januari vertrekt hij voor de beklimming van de 5895m hoge Kilimanjaro in Tanzania, waarmee hij geld inzamelt voor de acties van WarChild. Nooit eerder beklom hij een dergelijke berg en nooit wandelde hij lange afstanden. Al met al is hij nu 6 maanden bezig met dit project. Jaap vertelt over zijn droom, de voorbereidingen en de beklimming zelf.
Ook deelt hij 10 lessen die je als ondernemer kunt leren van deze expeditie.

Herman van Toor komt met een koffiemachine en Jaap zorgt voor vers gebrande bonen van de helling van de Kilimanjaro.

Donderdag 16 november 2017: Fetsje Luimstra en Arthur Nooter – Film met je smartphone, monteer met een app

Fetsje LuimstraErvaar jij ook een drempel om met video aan de slag te gaan? Waar let je op bij het filmen? Wat maakt een shot aantrekkelijk om naar te kijken? Hoe doe je dat, monteren? Waar selecteer je op? En hoe maak je overgangen en titels? Hoe voeg je muziek toe? In de workshops van deTotem.nl neem je in korte tijd die drempel, en leer je hoe je video maakt en monteert en toevoegt aan jou media. In deze presentatie nemen we je een stukje mee op dat pad.

Met praktisch iedere smartphone film je tegenwoordig geweldige kwaliteit. Met een intuïtieve app monteer je je beelden tot een overtuigende video met focus.

Arthur NooterWe laten de resultaten zien van onze workshops. Je krijgt tips voor het filmen met de smartphone, die je meteen gebruikt om een pitch op te nemen. Tot slot laten we je zien hoe de montage in de praktijk werkt.

Wil je ook communiceren met video? Ervaar hoe ook jij video in kunt zetten en kom naar de presentatie op 16 november bij Open Coffee De Bilt.

Donderdag 19 oktober 2017: vrij netwerken

Bijkletsen met oude bekenden en nieuwe contacten leggen. Iedereen stelt zich kort voor waardoor je weet met wie je kunt gaan netwerken.

Donderdag 21 september 2017: Sanne van der Zee – Uitbesteden en virtual assistants

sanne van der zeeEr komt een moment dat er teveel te doen is in je bedrijf en je het niet meer alleen aankunt. Naast het werken met je klanten moet je een e-zine schrijven, mails beantwoorden en verzenden, je website bijhouden, acquisitie doen, facturen verzenden, btw-aangifte doen, zorgen dat je klanten de juiste informatie hebben, gesprekken voeren met potentiële klanten… De lijst is eindeloos!

Je zou niet de eerste ondernemer zijn die kostbare steken laat vallen of een burn-out krijgt doordat het teveel is. Hiermee kun je bovendien de groei van je bedrijf in de weg zitten, aangezien je uren in een dag tekort komt. Er komt onherroepelijk een moment in de ontwikkeling van je bedrijf waarop je ondersteuning zult moeten inhuren.
Sanne van der Zee is virtueel assistent en gaat ons vertellen over haar werk en alles wat erbij komt kijken. Van benodigde kenmerken als assistent tot de software programma’s zoals Google Gsuite waarmee ze werkt. Heb je nu al vragen voor haar, stel ze via sanne@biltsehelpdesk.nl, je antwoord volgt dan tijdens de Open Coffee.

Donderdag 15 juni 2017: vrij netwerken

Bijkletsen met oude bekenden en nieuwe contacten leggen. Iedereen stelt zich kort voor waardoor je weet met wie je kunt gaan netwerken.

Donderdag 18 mei 2017: vrij netwerken

Bijkletsen met oude bekenden en nieuwe contacten leggen. Iedereen stelt zich kort voor waardoor je weet met wie je kunt gaan netwerken.

Donderdag 20 april 2017: Rudolf Liefers – Groeien door besparen: wat zijn de waardevreters in jouw bedrijf?

rudolf liefersBen je op zoek naar ruimte om te investeren? Naar groei en innovatie? En weet je dat je onnodig geld laat weglekken? Dat er waardevreters in je bedrijf zitten? Waarschijnlijk niet. Door je dagelijkse drukke werkzaamheden neem je vaak onvoldoende de tijd om even stil te staan bij de lopende uitgaven. Vaak merk je pas bij de jaarrekening dat er waardevreters zijn, onnodige kosten dus. Dan is het te laat. Je hebt het geld al uitgegeven. Dat gebeurt veel, Rudolf ziet soms tot 15% waardevreters bij ondernemers. Dat is geld dat vastzit. Geld dat vast zit kan niet stromen en dus ook niet zorgen voor groei.

Rudolf helpt ondernemers door in nauwe samenwerking met hen te zorgen voor beter inzicht in de kosten, voor lagere kosten en voor hoger rendement door het opruimen van waardevreters. Hij coacht ondernemers en wordt ook regelmatig op projectbasis ingehuurd om verbeterprojecten op te zetten en uit te voeren. Ook zorgt hij er voor dat je zelf leert hoe je structureel van kostenbesparing naar groei kan gaan.

Dus als je al tijdje het gevoel hebt dat het allemaal “teveel geld kost” en je niet weet goed waar te beginnen met het opruimen van JOUW waardevreters? Zorg dan dat je erbij bent op 20 april bij de speciale workshop voor Open Coffee De Bilt door Rudolf Liefers, Bedrijfsadviseur en Waardevreter Coach.

Donderdag 16 maart 2017: vrij netwerken

Bijkletsen met oude bekenden en nieuwe contacten leggen. Iedereen stelt zich kort voor waardoor je weet met wie je kunt gaan netwerken.

Donderdag 16 februari 2017: Hans Snel – Miniworkshop 5 verkoopstrategieën voor professionals

Hans Snel Nectar MarketingAls professional heb je al doende een manier ontwikkeld om aan nieuwe opdrachten te komen. De één doet amper aan acquisitie, maar wordt voortdurend opnieuw gevraagd door een kleine groep vaste klanten, de ander is een echt netwerkbeest en komt van iedere bijeenkomst met minimaal één verkoopkans thuis. Maar wat doe je nu als het even tegenzit? Als die vaste klanten ineens niet meer bellen? Als op die borrel ineens minder interessante mensen rondlopen? Blijf je dan hetzelfde doen of verander je van strategie?

Hans Snel van Nectar Marketing behandelt de 5 verkoopstrategieën voor professionals en houdt je een spiegel voor: waar zit jouw natuurlijke voorkeur en welke strategieën benut je nog te weinig. Per strategie geeft hij een gouden tip en aan het eind van de workshop ga je naar huis met minimaal 1 kansrijke verkoopactie om morgen te gaan toepassen.

Nectar Marketing helpt professionals en professionele dienstverleners bij hun marketing en verkoop, door middel van maatwerkadvies, workshops, coaching en tools.

Donderdag 19 januari 2017

Nieuwjaars- & goede-voornemens-bijeenkomst met vrij netwerken.

Donderdag 15 december 2016: Roy Sijgers & Edo Boonstra – Creëer een werkend sales systeem

greenbadger-edo-en-royVoor veel professionals en ondernemers is Sales niet hun grootste hobby. Gevolg is dat vaak te weinig aandacht aan sales wordt gegeven, waardoor de negatieve gevoelens alleen maar toenemen.
Dat is jammer, want Sales is de manier om aan klanten te komen. Geen ondernemer kan in meer, of mindere mate zonder sales. Zeker in B2B omgevingen en in markten waar de producten en diensten complex, of juist erg kostbaar zijn, is een goede sales operatie van levensbelang.

Edo Boonstra en Roy Sijgers van Greenbadger-Mindset & Sales leren je in deze miniworkshop welke stappen je moet zetten om voor jouw onderneming een werkend sales systeem te creëren.

De stappen leveren maatwerk op dat past bij jou, jouw klanten en jouw onderneming.
Als bonus bespreken Edo en Roy 10 manieren om direct meer te gaan verkopen.

Pas op: er bestaat een goede kans je sales leuk gaat vinden!

Green Badger helpt dienstverlenende ondernemers met het creëren van betere salesresultaten en groei. Authenticiteit, inspiratie, plezier en succes zijn vanzelfsprekend, wanneer je vanuit de juiste mindset en met de juiste techniek contact maakt met prospects en klanten.

Donderdag 17 november 2016: Wouter Siteur –
Meer klanten met je website

Wouter SiteurEen goede website levert klanten op. Maar dan moet je het wel goed doen. Leer tijdens deze presentatie welke fout veel ondernemers maken op hun website. En hoe jij deze fout kunt vermijden.

Wouter Siteur van de Website Academy is WordPress- en online marketingconsultant. Zijn missie: iedere ondernemer z’n eigen online klantenmachine.

20 oktober 2016: Jacqueline Franssens –
Beter communiceren met Lumina Spark

jacqueline-franssens-culture-at-workJacqueline Franssens van Culture at Work gaat een korte versie geven van een wat langere workshop Lumina Spark. We krijgen inzicht in onze eigen voorkeur voor gedrag, en denken na over de vermoedelijke voorkeur in communicatie met onze klanten, en (samenwerkings)partners. Op welke punten kan het zijn dat we botsen, maar ook: waar vinden we elkaar? En waarom? Hoe krijg je anderen mee, en bijvoorbeeld: hoe kun je effectief kritiek geven? Als het lukt om bewust je eigen houding en taalgebruik aan te passen op waar de ander zich prettig bij voelt, word je effectiever. Zo lukt het beter en sneller om relaties te bouwen en je kunt tot betere resultaten komen.

Lumina Spark is een psychometrisch model voor gedragsvoorkeuren. Zie voor meer informatie: cultureatwork.nl/gedragsvoorkeuren-lumina-spark
Mocht je een persoonlijk profiel willen, of een profiel van het team waarbinnen je werkt, neem dan contact op via de site.

15 september 2016: vrij netwerken

Deze keer geen spreker, maar vrij netwerken. Dus elevator pitch oefenen en visitekaartjes mee!

21 juli 2016: vrij netwerken

Deze keer geen spreker, maar vrij netwerken.

16 juni 2016: vrij netwerken

Deze keer geen spreker, maar vrij netwerken.

19 mei 2016: Hans Lebbe over fotografie

Hans LebbeHans Lebbe gaf een presentatie geven over zijn fotografisch bedrijf.

HLP images gevestigd in Bilthoven, fotografeert voor bedrijven, uitgeverijen, instellingen, overheden, marketing- en communicatiebureaus, die behoefte hebben aan professionele en creatieve fotografie.

In een korte presentatie nam Hans Lebbe ons mee in zijn dagelijks werk en vertelde het een ander over professionele fotografie en het belang hiervan voor een goede presentaties zowel op internet als in drukwerk.

Zijn specialiteiten zijn: portretfotografie, congresfotografie, bedrijfsreportages, pers- en publiciteitsfotografie en architectuurfotografie.

Voor meer informatie zie hlpimages.nl.

21 april 2016: vrij netwerken

Deze keer geen spreker, maar vrij netwerken.

17 maart 2016: Joop der Weduwen over de afschaffing van de VAR

Joop der WeduwenIn een presentatie van een half uur neemt mr. drs. Joop der Weduwen de nieuwe wetgeving, waarbij de VAR wordt afgeschaft, door.

Hij bespreekt de belangrijkste tips en valkuilen. De insteek is een interactieve sessie met ruimte voor vragen en discussie.

Wil je beslagen ten ijs komen en wil je alles weten over de nieuwe wet DBA, kom dan mee discussiëren. Natuurlijk is er als vanouds ook weer voldoende ruimte om te netwerken.

18 februari 2016 : Marlies Gerritsen: Straatjutten: de ideeën liggen op straat!

marlies gerritsenIdeeën zijn overal. Alleen moet je ze leren zien. Straatjutten is een succesvolle en eenvoudige techniek om nieuwe ideeën te genereren. Het is een manier van kijken naar de wereld. Een manier van ideeën vinden die op straat liggen. Van je verwonderen.

Tijdens de netwerkbijeenkomst van Open Coffee De Bilt e.o. op 18 februari  geeft Marlies Gerritsen, Straatjut-facilitator en Creatief Denker van KATALIES, je een voorproefje van deze techniek.

In een half uur tijd geeft ze een korte uitleg van de techniek. Vervolgens laat ze aan de hand van een aantal aansprekende voorbeelden zien hoe je deze -aan brainstorm verwante- techniek zelf kan inzetten. Bijvoorbeeld als aftrap voor een innovatietraject of als inspirerende team-activiteit.

Zie voor meer informatie: katalies.nl/straatjutten.html

straatjutten

21 januari 2016: nieuwjaarsbijeenkomst

Archief

Zie voor vorige bijeenkomsten het archief.

Bewaren

Bewaren