Linked-in uitgelegd door de meester(es)

Op 20 november 2014 was Judith de Pagter van http://www.delinkedintraining.nl/ bij Open Coffee De Bilt e.o.
Zij gaf een masterclass Linked-in aan de aanwezigen.

Judith heeft vanaf 2010 zo’n 1500 mensen getraind van beginners tot gevorderden in het gebruik van Linked-in en kan daar honderduit over vertellen. Ook heeft zij daarover een boek geschreven, die via haar website is te verkrijgen.

2014-11-20 09.50.28

In Soest, waar zij vandaan komt, geeft zij op 24 november van 19 tot 22 uur een training voor de startende Linked-in gebruiker en op 8 december van 19 tot 22 uur een training voor de gevorderde gebruiker. Voor meer info, zie haar website.

In Nederland heeft Linked-in nu zo’n 4,5 miljoen gebruikers en wereldwijd 313 miljoen. Linked-in is niet alleen een online adressenbestand, maar ook de nieuwe methode om gevonden te worden door recruiters en bedrijven voor vacatures en voor zaken doen. Zo is 38% van alle vacatures uniek voor Linked-in.
Linked-in is een dynamisch en zich constant aanpassend medium. Het is dan ook lastig om de kennis over en het gebruik van Linked-in up to date te houden. Maar wel steeds belangrijker gezien het belang van Linked-in, in de zakelijke wereld. Binnenkort worden aanpassingen verwacht zoals het mogelijk maken van Custom Relations Management, maken van notities en reminders binnen Linked-in.
Kortom het is zeer de moeite waard om Linked-in goed te kennen en te gebruiken en een strategie voor jezelf en je bedrijf te overwegen. Al of niet met behulp van deskundige begeleiding.
Bij haar masterclass werden aan de hand van een profiel van één van de aanwezigen (er waren nog een behoorlijk aantal aanwezigen, die nog maar beperkt gebruik maakten van Linked-in) een paar handige tips en tricks verteld, waar je op kunt of moet letten bij het aanmaken en onderhouden/verbeteren van je profiel.
Kortom een leerzame bijeenkomst, met het aanbod van Judith om ergens in de tweede helft van 2015 ons nog eens bij te praten over de laatste stand van zaken bij Linked-in.