Open Coffee 19 juni 2014

Wendie Wemes deelt haar ondernemerslessen

‘Word eens wakker uit die winterslaap!’ Met die woorden kwam er een einde aan de tijd dat Wendie Wemes zich alleen maar inzette voor de zorg van haar kinderen. Haar man motiveerde en inspireerde haar aan de slag te gaan. Voor de geboorte van haar kinderen had Wendie administratieve functies bekleed. Ze keek daarom ook wel even vreemd op dat hij haar juist motiveerde ondernemer te worden.

Toch kwam ze in de benen en heeft in een jaar tijd van Flexcentraal een fijne plek gemaakt. Haar lessen in de eerste stappen van ondernemerschap deelde ze bij de Open Coffee De Bilt eo.

Wendie Wemes Open Coffee 3Haar frisse blik als jonge ondernemer gebruikt ze bijvoorbeeld in de gesprekken die gevoerd worden rondom de nieuwbouw. ‘Ik ben nieuw, ik weet het nog niet, dus vertel het me maar.. en daarmee maak ik ze wakker.’ Ze glundert als ze vertelt dat juist ‘de grote jongens’ die werken aan de nieuwbouw die frisse blik erg prettig vinden.

Op de dag dat ze bij Open Coffee De Bilt eo vol overgave vertelt over haar eerste jaar als ondernemer heeft ze voor het eerst alle zalen, kantoren en werkplekken verhuurd. Na een intensieve zaai-periode is het tijd om te oogsten. Ze kiest er echter voor om haar verhaal te delen in plaats van te stralen bij Flexcentraal. Dit past ook compleet in haar toekomstplannen.

‘Ik zie Flexcentraal iets dat ik na de grote nieuwbouwplannen uit handen kan gaan geven. Het klinkt misschien gek, maar ik zou graag dan op de achtergrond mee willen werken in plaats van op de voorgrond te treden. Maar zover is het nog lang niet en tot die tijd zet ik me volledig in om te zorgen dat Flexcentraal ook in de nieuwbouw een fijne plek is om te werken.’

Wendie Wemes Open Coffee 1Open Coffee De Bilt eo biedt sprekers de ruimte om kennis en ervaring uit het netwerk te halen. Wendie heeft gemerkt dat ze worstelt met ‘de markt’. Enerzijds is ze lokaal erg sterk, maar om de grotere klanten uit deze regio binnen te krijgen, merkt ze dat ze genoodzaakt is te kiezen voor een landelijke of internationale organisaties om bij aan te sluiten.

Er komt een interessante groepsdiscussie op gang waarbij Wendie van diverse ondernemers onder andere hún visie op Flexcentraal en de toekomstige groei geven. Ook worden contacten uit het netwerk gedeeld en heeft Wendie nieuwe informatie om verder te werken aan de volgende stap van Flexcentraal.

Meer informatie over Flexcentraal:
www.flexcentraal.nl
Jan Steenlaan 5
3723 BS Bilthoven
(Naast NS-station Bilthoven)
Tel: 030-228 69 14
Mail: Info@flexcentraal.nl
Twitter: @Flexcentraal

OpenCoffee De Bilt eo 19 juni 14Lijkt het jou ook leuk om eens jouw ondernemersverhaal te delen binnen Open Coffee De Bilt eo? Of heb jij een vraag die je eens wilt voorleggen aan een fris én deskundige groep ondernemers, neem dan contact op met Heleen Moes (mail@heleenmoes.nl of bel naar 06 34 97 41 48).

Open Coffee De Bilt eo biedt een gevarieerd programma door het jaar heen. Bedrijfsbezoeken, sprekers en activiteiten wisselen elkaar af waarbij er altijd ruimte is om met andere ondernemers uit de regio in contact te komen.

Sluit je aan bij de Linkedin groep om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen. Er staat altijd 1 ding vast en dat is de datum: elke derde donderdag van de maand komen we van 9.00 uur tot 11.00 uur samen bij het Golfpark De Biltse Duinen.